Victory

Victory concertorgel, het grootste transportabele concertorgel ter wereld.

Dit geweldige orgel is niet op enige manier te vergelijken met enig ander bestaand mechanisch orgel. De gemakkelijkste manier om de ongekende mogelijkheden van een orgel als de Victory te ervaren is het bijwonen van een life concert. De complete presentatie en de kwaliteit van de uitgevoerde muziekstukken is dusdanig groot, dat vele bezoekers vergeten dat ze luisteren naar een mechanisch muziekinstrument.

In de wereld van de muziek is timing het grote toverwoord. Goede muziek staat of valt bij de exacte snelheid en timing van de gespeelde muziek. Dit is ook direct het grootste probleem bij alle mechanische muziekinstrumenten. Geen enkel orgel kan de muziek op de juiste triming spelen. Bij de Victory is dit gigantische probleem niet meer aanwezig. De reactiesnelheid van dit orgel is aantoonbaar 4 tot 5 keer sneller als een ander mechanisch spelend orgel. Dit zorgt voor een ongekende dynamiek. Daarbovenop komt de speciale registeropbouw van de Victory die ervoor zorgt dat er een geweldige en volle klank ontstaat.

Door een uitgekiende balans tussen de verschillende registers, is het zowel mogelijk om de traditionele orgelmuziek ten gehore te brengen, maar ook klassieke werken, symphonische rock, pop en top 40 nummers vormen geen probleem voor dit mega orgel. Het repertoire op de Victory is in de loop der jaren uitgebouwd tot een selectie van ruim 140 uur verschillende muziek.

Historie Victory →


Technische gegevens:

1260 orgelpijpen plus dubbel uitgevoerd slagwerk, verdeeld over 24 schakelbare registers en 7 vast spelende registers
Gemiddeld luchtverbruik: 30.000 liter lucht per minuut
Stroomverbruik: 15Kw. In de aanhangwagen van de Victory is een supergeluidgedempt noodstroomaggregaat voor de benodigde stroom ingebouwd. Aansluiting op bv een “kermisaansluiting” of vergelijkbaar, van 3x32A of 3x63A is uiteraard natuurlijk ook altijd mogelijk.
Er wordt gebruik gemaakt van 5-polige CEE aansluitingen.
Benodigde ruimte voor plaatsing: Opgebouwd op autonome aanhangwagen 10 meter lang en 4 meter diep. Hoogte 5 meter
Transportafmeting incl. trekkende vrachtauto: 19 meter lang, 4 meter hoog en 2.60 meter breed.
Totaalgewicht combinatie op transport 32 ton. (gewicht orgel 13 ton) Afstempelgewicht incl. windbelasting 2500 kg per stempel. De opbouw gebeurd volledig hydraulish.
Opbouwtijd na plaatsing: 30 minuten

Dit orgel kan ook onder mindere weersomstandigheden volledig opgebouwd door blijven functioneren. In de speciale orgelwagen zit een functionele verlichting vast ingebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide