Locomotion

De Locomotion is een unieke combinatie van een Nederlands straat- en een Belgisch dansorgel. Dit resulteert in een verassend orgel met uitermate grote muzikale mogelijkheden, maar wel in een zeer bescheiden formaat.

Dit orgel kan zowel buiten als binnen gebruikt worden.

Doordat het orgel dmv een ingenieus, in eigen beheer ontwikkeld, “containersysteem” van de aanhangwagen kan worden gezet, is een inzet in een gebouw of grote tent met vloer ook mogelijk. Zelfs plaatsing op een podium of in een beursopstelling behoort tot de mogelijkheden.

De minimale deurafmeting moet zijn: 125 cm breed en 2 meter hoog, met minimaal 2.5 meter vrije ruime in de lengte voor en achter de toegangsdeur. Drempels zijn in beperkte mate toegestaan.

Historie Locomotion →


Technische gegevens:

300 orgelpijpen plus slagwerk, verdeeld over 4 vast spelende registers en 13 schakelbare registers.
Gemiddeld luchtverbruik: 5000 ltr. Per minuut
Stroomverbruik: 2.5 Kw
Opgebouwd 4 meter lang en 2.50 meter diep – hoogte 2.80 meter
Opgebouwd op middenbouw aanhangwagen 5.50 meter lang en 3 meter diep – hoogte 4 meter.

Dit orgel kan ook onder mindere weersomstandigheden volledig opgebouwd door blijven functioneren. In de speciale orgelwagen zit een functionele verlichting vast ingebouwd.

De opbouw gebeurd volledig hydraulish. Het afzetsysteem is gedeeltelijk hydraulish en gedeeltelijk electro-mechanisch.

De opbouwtijd is afhankelijk van de locatie. Voor een buitenoptreden moet U rekenen op 15 minuten na plaatsing. Voor een binnenoptreden dient U gemiddeld te rekenen op een tijdsduur tussen de 60 en 90 minuten inclusief het plaatsen. E.e.a is voornamelijk afhankelijk van de toegankelijkheid van de beschikbare locatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide